Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rady - Velkolepé budovy

Získání plánků na VB

Na stavbu každé VB potřebujete kompletní sadu plánků. Ty se dají získat níže popsanými postupy. Prvních 10 levelů je u každé VB zadarmo, na další navýšení (zvýšení o 1 level) je potřeba získat vždy kompletní sadu plánků.

 

Způsoby jsou v podstatě 4

1. náhodně - z motivací sousedů a přátel a z odměn v různých úkolech a také při cechovní expedici. Je to nejjednodušší cesta ale taky nejmíň účelová. Tudíž se nedoporučuje na ní stavět hru.

2. "rabováním" sousedů a přátel - V podstatě každý den budete koukat u přátel a sousedů na jejich rozestavěné VB a takto z dálky si hlídáte 5.pozici. Když uvidíte, že k dokončení levelu chybí např. 3 body a stále je volná 5 pozice, tak tam vložíte 2 body. Tím pádem level nezavřete, ale získáte jistotu, že vás už nikdo nepřeskočí. Můžete samozřejmě vložit ty body všechny, ale dost pravděpodobně naštvete majitele.

3. domluvou - nejférovější způsob získání plánků. Vyberu si VB kterou chci postavit. Proklikám sousedy a přátelé, kteří jsou bodově nademnou (je větší pravděpodobnost že danou VB budou mít) a podívám se, zda tu moji požadovanou VB zvedají (levlí). Pokud ano, tam dotyčnému napíši soukromou zprávu. (U jeho avatara kliknu na symbol obálky). Ve znění něco jako : Ahoj, sháním plánky na .. VB. Můžu se k tobě přidat?. A čekám na odpověď. Když je kladná, tak si s dotyčným domluvím podmínky, za kolik bodů mi nechá dohodnutou pozici. Takto těch sousedů a přátel kontaktujte více, abyste měli jistotu, že se vám někdo ozve a vy měli dostatek plánů.

4. koupí - plánky lze koupit za diamanty. Diamanty se dají získat jako odměna ze hry a také koupit za reálné peníze. Tudíž tento způsob je zdlouhavý a nebo velmi finančně nákladný, ale zato podpoříte vývojáře hry.

 

Velkolepé budovy doporučené

Chrám relikvií – v cechovních expedicích dává šanci na získání odměny navíc

Diova socha – podporuje armádu

Cášská katedrála – výroba mincí a podpora armády

Castel del monte – dává body výzkumu (FB) a podpora armády

Chateau Fortenac – výroba mincí a zvyšuje odměnu z úkolů

Alcatraz – vyrábí vojáky z vojenských budova, které máte postavené a dává spokojenost

Arc – dává zboží cechu a navyšuje odměnu z příspěvků ve VB

Arktická oranžerie – dává FB a při bitvách pomáhá kritickým úderem

Kraken – dává FB a posiluje první úder při vojenském útoku

Hrad himedži – vyrábí kladívka a při bitvách dává šanci získat válečnou kořist

Babylonská věž – vyrábí surky a lidi

Alexandrijský maják – vyrábí surky a zvyšuje výrobu kladívek

Bazilika svatého Marka – výroba surek a zvyšuje výrobu mincí

Kapitol – vyrábí kladívka a lidi

Innovation tower – vyrábí FB a lidi

Odkaz na internetové stránky, kde je seznam všech VB a popis toho, co podporují a co je pro jejich stavbu potřeba

 

Budovy pomáhající cechu

Cech je potřeba pravidelně zásobovat surkami (železo, barva, eben, zlato atd.) a to tak, že se vkládají do cechovní pokladny.

U nás je povinnost vklad 10 surek týdně (k 9/2020) od každé surky z doby, kde se momentálně nacházíte. Například v době železné je povinnost vložit 10 tkaniny, 10 ebenu, 10 šperků, 10 železa a 10 vápence, a to každý týden.

Tato povinnost padá, když vlastníte Observatoř, Atomium nebo ARC. Tyto budovy dávají do cechovní pokladny 1x za 24 hodin surky z vaší doby.

Z toho plyne, že je pro cech opravdu výhodné, když hráč vlastní 1 nebo více těchto budov a pro vás odpadá starost o to, zda jste do pokladny již vložili či nikoliv.

 

Dále je pro cech prospěšné, když vlastníte sochu cti, cestu k vítězství a síň slávy.

 

Socha cti se dá poskládat z odměn v cechovních bitvách. Dá se takto vylepšit až na 8. úroveň. Sochu postavte okamžitě, jakmile na mi posbíráte všech 200 dílků a vylepšujte postupně. Je to snad jediná věc, u které se nečeká na posbírání všech vylepšení.

 

Cesta k vítězství je vhodné připojit k soše cti. Ty se též získají jako odměny v cechovních bitvách. Také se sbírají po částech (konkrétně má 100 ks), také se staví hned, jakmile je to možné. A staví se tak, že cestu připojíte / nalepíte na sochu cti (grafika hry vás navede kam ji umístit). Připojením cesty k soše získáte bonusy při výběru sochy. Cesta nemá více úrovní. Kolik cest se dá připojit, aby se neustále navyšoval výběr a bonus, bohužel nevím.

 

Síň slávy se získá jako odměna při úkolech. Lze ji navýšit na 2. úroveň.