Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nához - 1.9

Jsou dvě kategorie lidí - ti co chtějí nahazovat a ti co chtějí, aby jim někdo nahazoval. Na nahazování ostatním je potřeba Arc na levelu 80, jinak to dotyčný částečně dotuje ze svého. Na to aby si nechal nahazovat nic nepotřebuje, jen správně pojistit budovu, aby nahazující nepřišel o body.

 

Proč si vlastně nechat nahazovat budovy a nepoužívat kolečka? Dostáváte body zadarmo - část bodů do budovy vloží nahazující a vy mu je nikam nemusíte vracet. Pokud je budova správně pojištěna, má garantováno, že se mu ty body vrátí z odměny za pozici + z toho, co dostane jako bonus z Arcu. Čím vyšší level budovy, tím více bodů dostanete od nahazujících a méně vkládáte sami. U budov na nízkém levelu to tedy nemusí vypadat výhodně, ale to se zlepší :)

Uvedu konkrétní příklad, jak si nechat nahodit Castel na devátém levelu a tím pádem jej dostat na level 10:

 

Celkový počet bodů, který level potřebuje: 700

 

Pojišťujeme postupně, a tak ze svého vložíme 434, čímž pojistíme první 2 místa

Následně nám opět postupně nahazující nahodí první dvě místa za 133 a 67 bodů

 

Dopojistíme 3. a 4. místo - vložíme dalších 28 bodů

Následně nám nahodí 3. a 4. místo za 19 a 10 bodů

 

Nyní je budova nahozena, páté místo již nemá odměnu, ale je za něj plánek. Jelikož myslíme na naše drahé cechovníky a nechceme, aby plánky přišly zbytečně nazmar, nabídneme poslední místo cechovníkům.

 

Do zavření budovy zbývá 9 bodů, tady je dobré vložit dalších 7 bodů, aby zbývaly do zavření jen 2 body - jeden pro cechovníka na plánek a druhým si pak zavřeme budovu sami kdy budeme potřebovat. U budov, které mají nějakou odměnu - typicky Castel, chceme zavírat sami, abychom si tu odměnu mohli vybrat 2x. U budov jako třeba Diovka je to jedno, o nic nepřijdeme a tak můžeme nechat na poslední místo jen jeden bod.

 

Výsledek:

470 bodů jsme museli vložit ze svého - zatím nízký level

229 bodů jsme dostali prakticky zadarmo od nahazujících a nemusíme je nikam vracet :)

Zbytečně se nesnažte ta čísla nyní na začátku pochopit - vyplivne vám je kalkulátor Jako třeba FOE Tools (přímo z odkazu jde nainstalovat i jako aplikace. Jinak v Google Play je ještě několik dalších možností. 

 

Lepší variantou, pokud hrajete na PC a používáte prohlížeče Google, nebo Mozzila.je pak plugin do prohlížeče FoE helper 

Jak budete mít pár koleček za sebou, bude vám hned vše jasnější :)

Ještě jsem nepsal, jak vkládat budovu do vlákna náhozu:

1) Pojistím svoji VB

2) Vložím ji do vlákna pro nához

3) Hned pod ni napíšu, která místa jsou pojištěná, aby to nahazující nemuseli kontrolovat. Např. "1, 2" nebo "1 - 3".

 

Pár tipů, aby to bylo přehlednější:

- Mrknu nejdřív, zda tam již není budova, která ještě nemá všechna popsaná nahozena. Pokud ano, ideálně počkám, až je nahozena mít bude

- Pokud z nějakého důvodu čekat nemohu, pod svou budovu napíšu nejen pojištěná místa, ale i budovy a místa nademnou, která ještě chybí nahodit. Nahazující tak nemusejí projíždět celé vlákno